Er du allergisk mot pollen er pussig nok høsten og vinteren den riktige tiden å starte forberedelsene mot neste sesong.

Allergivaksinasjon, også kalt allergenspesifikk immunterapi eller hyposensibilisering er det ikke alle som har hørt om.

Dr. Elisabeth Angell har jobbet med dette i 10 år. På Harestua medisinske senter, hvor Elisabeth også jobber, driver de med dette i stor utstrekning. Hun er med sin erfaring på området Vitalisklinikkens «allergi-ekspert».

Elisabeth A, allergi

Allergivaksinasjon er den eneste behandlingen som er rettet mot selve årsaken til sykdommen og ikke kun mot symptomene. Behandlingen foregår på den måten at man gradvis venner kroppen til det stoffet den er allergisk mot. Denne behandlingen finnes både som injeksjoner og i tablettform.

Dersom behandlingen starter i god tid før pollensesongen vil de fleste oppleve en positiv effekt allerede første sesong. Dermed vil også behovet for annen behandling for symptomene reduseres allerede første sesong. Etter behandlingen er avsluttet vil kroppen fortsette å tolerere allergenet.

I første omgang har vi ikke mulighet til å tilby denne behandlingen som injeksjoner, det er snakk om tabletter. Dette betyr at i første omgang er det de som er allergisk mot gresspollen som kan glede seg. Vi anbefaler å bestille time hos Elisabeth Angell så fort som mulig for å kunne gå sommeren i møte med glede.