Ernæringsveileder Oda Lind starter på Vitalisklinikken i april.

Oda er fra Harstad. Hun har en bachelor i ernæringsfysiologi fra Høyskolen i Kristiania i Oslo og en mastergrad i Klinisk ernæring fra Leeds Beckett University i England. Vitalisklinikken har allerede en bredt sammensatt stab. Det å ha en ernæringsveileder vil styrke denne bredden og tverrfagligheten ytterligere.

Oda er opptatt av at vanlig mat er bra nok og at små endringer i kostholdet kan utgjøre store forskjeller. Ernæringsveiledningen tar utgangspunkt i den enkeltes kosthold, utfordringer og hverdagsrutiner for å danne et godt grunnlag for å hjelpe vedkommende videre.

Lind gir vitenskapelig baserte kostråd og konkrete forslag som er tilpasset til den enkeltes livssituasjon. Ernæringsrådgiveren gir kostveiledning men behandler ikke underliggende sykdom.

Det er mange som kan ha nytte av denne typen veiledning. Eksempler på dette er personer som ønsker å gå opp eller ned i vekt. Personer med fordøyelsesplager, intoleranser, allergi eller andre ting som gir utfordringer i forhold til kost.